РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТРАНСПОРТНОЇ СТРАТЕГІЇ - Владислав Приймак (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням проблематики та подальшого розвитку транспортної галузі нашої країни з акцентом на міський громадський транспорт так, як це бачить програмний документ «Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року». В статті проаналізовано зміст документу, в якому згадані більшість застарілих проблем міського громадського транспорту та подані шляхи їх вирішення. В документі ще раз наголошено на хронічне недофінансування галузі, критичний стан парку рухомого складу та транспортної інфраструктури, незадовільний рівень освіти фахівців галузі, недосконалу тарифну політику тощо. Однак, ми вважаємо, що тільки спираючись на передову економічну науку можна подолати кризовий стан галузі, вийти на беззбитковий рівень роботи комунальних транспортних підприємств, а згодом й на отримання ними прибутку.