مطالعه الگوی رشد ماهی سفید Rutilus kutum Kamensky, 1901 در رودخانه سفیدرود- استان گیلان - ناصر کرمی راد; حجت الله جعفریان; رحمان پاتیمار; محمد فرهنگی; حسینعلی عبدالحی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
مطالعه پارامترهای رشد و ساختار درون جمعیتی، تفسیر، تجزیه و تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های مرتبط به فراوانی جمعیت‌های یک گونه را ممکن می‌سازد و رودخانه سفید رود به‌عنوان مهم ترین رودخانه شیلاتی کشور در استان گیلان نقش بسیار مهمی را در زادآوری و بازسازی ذخایر ماهی سفید دارد، برای یک بازه زمانی 10 ساله (1388 تا 1398) مورد مطالعه قرار گرفت.بیشترین میانگین طول کل و وزن کل برای هر دو جنس نر و ماده در سال 1393 بدست آمد که به‌ترتیب برای جنس نر 41/44 سانتی‌متر و 72/943 گرم و برای جنس ماده 49/50 سانتی‌متر و 98/1401 گرم بدست آمد که با سال‌های دیگر اختلاف معناداری داشتند (05/0 > p). نوع الگوی رشد برای جمعیت ماهی سفید در سال‌های 1392، 1393 و 1396 از نوع ایزومتریک، در سال‌های 1389، 1390، 1391، 1394 و 1395 از نوع آلومتریک مثبت و در سال‌های 98-1397 از نوع آلومتریک منفی بدست آمد. بالاترین مقدار ضریب وضعیت در سال 1398 و کمترین مقدار آن نیز در سال 1394 بدست آمد (05/0 < p). نتایج نشان داد در همه سال‌های مورد مطالعه با افزایش سن برای جمعیت طول کل و وزن کل نیز افزایش داشت. طول بی‌نهایت (L∞) در جمعیت‌ها در دوره 10 ساله بین 74/87- 11/73 سانتی‌متر بدست آمد. دامنه آهنگ رشد (K) در این مطالعه برای جمعیت‌ها بین 19/0- 08/0 بدست آمد. شاخص سن صفر (t0) برای جمعیت‌ها بین 46/0- تا 93/0- و شاخص فی مونرو (ф) در جمعیت‌ها بین 18/6 تا 28/7 بدست آمد.