چاپ جوهرافشان انتقالی تصعیدی: بررسی خواص جوهر، مواد رنگزای مصرفی، کاغذ انتقال و زیرآیند - مجتبی جلیلی; محسن ونک; مازیار دهقانی (مطالعات در دنیای رنگ)
استفاده از چاپ دیجیتال در صنایع نساجی با توجه به کیفیت چاپ عالی، میزان آلودگی بسیار کم و همگام بودن با میزان و نوع تقاضای بازار مد رو‌به رشد است. از طرفی پلی‌استر یکی از مهم‌ترین الیاف مصنوعی است که در صنایع نساجی از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده و دارای حجم مصرف بالایی است. چاپ جوهرافشان روی پارچه پلی‌استر به دو روش مستقیم و انتقالی انجام می‌شود که در روش مستقیم می‌بایست سطح پارچه به روش شیمیایی آمایش شود و در روش انتقالی از کاغذ انتقال استفاده می‌شود. در فناوری تصعیدی انتقالی به آماده‌سازی پارچه به روش‌های فیزیکی و یا شیمیایی و همچنین عملیات شستشو پس از چاپ نیازی نیست. از نکات بسیار مهم در چاپ تصعیدی انتخاب صحیح مواد رنگزا و تنظیم خواص فیزیکی جوهر متناسب با نوع هد است. در این مقاله با توجه به جایگاه مهم این فناوری در صنایع نساجی، مواردی از قبیل بازار جوهرهای چاپ، فرآیند چاپ و ملزومات آن، مواد رنگزای مصرفی و خواص آنها، خواص فیزیکی جوهر، کاغذ انتقال و زیرآیند مطالعه شده‌اند.