Обґрунтування складу комплекту технічних засобів інженерної розвідки шляхів руху військ (сил) - Ю.О. Фтемов (Системи озброєння і військова техніка)
У статті проведено аналіз способів ведення інженерної розвідки шляхів руху військ (сил) із урахуванням досвіду окремих етапів планування притаманних збройним силам країн-членів НАТО, а також особливостей їх застосування, інженерно-розвідувальними органами підрозділів Збройних Сил (ЗС) України під час проведення антитерористичної операції (АТО) та операції Об’єднаних сил (ООС). Враховуючи сучасний характер ведення збройної боротьби, що виокремлюється широкими можливостями впливу протиборчих сторін на мобільність військ (сил), шляхом руйнування (знищення) важливих об’єктів дорожньої інфраструктури запропоновано: етапність організаційно-підготовчих заходів (визначення: живучості шляхів пересування, темпу ведення розвідки та ін.), порядок вибору способу виконання завдань, а також обґрунтовано основні тенденції розвитку технічних засобів розвідки.