Особливості управління технологічними процесами в умовах мікрогравітації та мікроприскорень. 2. Категорії математичних моделей - Євген Степанович Щербина (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Розглядаються рівні побудови математичних моделей технологічних процесів як полі фізичних динамічних систем з управлінням на базі формалізмі Лагранжа та Гамільтона. Відображені диференціально-топологічні та алгебраїчні аспекти побудови моделей технологічних процесів.