Lastnosti vprašalnih in oziralnih zaimkov ter razlike med njimi - Dejan Gabrovšek (Jezikoslovni zapiski)
Prispevek predstavlja temeljne razlike med vprašalnimi in oziralnimi zaimki in opisuje skladenjska okolja, kjer se pojavljajo. Glavne razlike med vprašalnimi in oziralnimi zaimki so v pomenu, skladenjskih položajih, možnosti prirednega povezovanja in možnosti elipse. Kaj in kar sta edina zaimka, ki lahko stojita v istih skladenjskih okoljih, kateri sodi v obe skupini zaimkov.