Використання машин з дисковим робочим органом для різання високоміцних будівельних матеріалів в умовах виробничих та будівельних майданчиків - Kostiantyn Pochka; Yuriy Abrashkevich; Mykola Prystaylo; Andrii Polishchuk; Oleksander Skochko; Artem Besida (Гірничі, будівельні, дорожні та меліоративні машини)
На сучасному етапі розвитку обробки твердих матеріалів наука різання матеріалів інтенсивно розвивається у таких кардинальних напрямках, як пошук нових ефективних інструментальних матеріалів; поглиблене вивчення фізики різання; підвищення якості утворених поверхонь разом із потребою інтенсифікації робочих режимів, зокрема, швидкості різання; створення нових ефективних змащувально-охолоджувальних середовищ; дослідження та систематизація досвіду оброблюваності найновіших конструкційних матеріалів – високоміцних і жаростійких сталей і сплавів, синтетичних матеріалів із різноманітними властивостями, вогнетривких матеріалів, графіту і вуглепластиків, деталей з твердих сплавів всіх марок, армованих скловолокном пластмас, різних напівпровідникових матеріалів оздоблюваних матеріалів і виробів з природного каменю; розроблення технічних нормативів на усі відомі види оброблення різанням; оптимізація операцій різання на автоматизованому обладнанні, зокрема на верстатах з ЧПУ та в умовах гнучких автоматизованих виробництв.