TRUE OR FALSE: EMPIRICAL EVIDENCE ON WAGNER’S LAW FROM CYPRUS - Abdul Ghafoor (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışma Kuzey Kıbrıs’da 1977-2001 dönemindeki GDP ve toplam kamu harcamalarının farklı kalemleri arasındaki ilişkiyi inceleyerek Wagner Kanununu test etmeyi amaçlamaktadır. Kullanılan verilerin geçerliliğini test etmek için Philips-Perron testleri; GDP ile kamu harcamalarının farklı bileşenleri arasındaki uzun dönemli ilişkileri belirlemek için de Johansen’in maksimum olasılık testi kullanılmıştır. Kısa dönemli sebep – sonuç ilişkileri içinse Granger testi kullanılmıştır.