Dinamik Elektrokimyasal Empedans Spektroskopisi (DEIS) - Hüsnü GERENGİ; Mine KURTAY (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Sulu ortamda metaller, genellikle elektrokimyasal reaksiyonlarla korozyona uğrar. Metal/elektrolit ara yüzeyinde meydana gelen bu elektrokimyasal reaksiyonlar oldukça karmaşıktır. Dolayısıyla korozyon sürecini belirlemek için birçok elektrokimyasal yöntem geliştirilmiştir