ТРАНСФОРМАЦІЯ ПІДХОДІВ ТА ПРОБЛЕМИ ОЦІНКИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Леся Матвійчук; Лариса Олійник (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням стратегічного розвитку підприємств. Проаналізовано сутнісне наповнення поняття «стратегічний розвиток суб’єкта господарювання», запропоновувати авторських підхід до трактування даного поняття. Визначено, оцінка стратегічного розвитку підприємства є комплексним процесом, що дозволяє визначити ефективність реалізації довгострокових цілей, адаптацію до змін зовнішнього середовища та рівень конкурентоспроможності. Досліджено особливості оцінки стратегічного розвитку суб’єктів господарювання в умовах євроінтеграції та окреслено основні проблеми з якими зіштовхуються суб’єкти господарювання в процесі здійснення оцінки. Визначено, що методика оцінки стратегічного розвитку передбачає використання різних підходів і аналітичних інструментів. Запропоновано основні етапи оцінки стратегічного розвитку підприємств.