Риси українського бароко в декорі фасадів вулиці Хрещатик в Києві як вираз національної ідентичності - Олена Олійник (теорія та практика дизайну)
Статтю присвячено аналізу декору фасадів та стилістичних особливостей вулиці Хрещатик в Києві. Автором висунуто гіпотезу, що Хрещатик – це єдиний ансамбль цього періоду, що сполучає національні традиції, гармонійне поєднання архітектури з ландшафтом із пафосом радянської архітектури сталінського періоду. В декорі фасадів будинків використано елементи українського бароко, що вирізняє його з неокласичних ансамблів 40-50 років інших країн.