L’Andorra agrícola dels segles XVI al XVIII: entre terres i prats - Domènec Bascompte Grau (Estudis d'Història Agraria)
El treball que presento és una primera aproximació a l’evolució de l’agricultura a Andorra, especialment durant els segles XVI i XVIII, moment en què l’agricultura ha d’adaptar-se a les necessitats que imposa la pràctica comercial ramadera i concretament la necessitat d’herva i pastures per alimentar el bestiar. També s’exposen les principals tècniques de conreus i els productes cultivats al país. Finalment es situa l’agricultura del període modern a Andorra respecte d’altres moments històrics més pròspers (període medieval) o decadents (s.XIX-XX). L’estudi s’ha realitzat a partir dels testimonis d’alguns autors del segle XVIII que ens han deixat els seus punts de vista en diverses monografies i de les fonts documentals procedents de l’Arxiu Nacional d’Andorra. El treball vol ser un primer element de reflexió per la realització d’altres estudis d’història agraria sobre Andorra més específics.