Doskonalenie procesów logistycznych w inżynierskich pracach dyplomowych studentów AHE. Studium przypadku - Jerzy Janczewski (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie)
Artykuł zawiera przykłady doskonalenia procesów logistycznych w dwóch wybranych przedsiębiorstwach, które posłużyły jako wzory badawcze absolwentom realizującym pod kierunkiem autora inżynierskie prace dyplomowe w Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi. Stanowi on przykład, że dane empiryczne zebrane i przygotowane w ramach prac dyplomowych przez studentów mogą nie tylko być cennym materiałem badawczym dla realizacji projektów inżynierskich, ale także wyzwalać kreatywność przyszłych inżynierów i być wzorem dla kolejnych studentów aspirujących do zawodu inżyniera.