Оцінка ефективності застосування плазмаферезу в комплексній терапії гострого некротичного панкреатиту - K. Y. Ishcheikin; D. I. Grebeniuk; O. M. Zatserkovna; I. V. Taran; K. M. Pankiv (Клінічна хірургія)
Мета. Вивчити вплив плазмаферезу (ПФ) на лабораторні показники інтоксикації та запального процесу у пацієнтів з гострим некротичним панкреатитом (ГНП).