Pravosudne strukture u hrvatskim zemljama od 1918. do 1945. godine - Hodimir Sirotković (Vjesnik Istarskog Arhiva)
U ovome radu autor daje pregled pravosudnih organa u Hrvatskoj od 1918. do 1945. g. U uvodnom dijelu opisuje organizaciju pravosuđa u hrvatskim zemljama uoči prvog svjetskog rata. U drugom dijelu opisuje organizaciju pravosuđa u hrvatskim zemljama za vrijeme stare jugoslavenske države, a u trećem dijelu organizaciju pravosudnih organa u NDH, anektiranoj Dalmaciji, te posebno i opširnije na oslobođenim područjima Hrvatske.