Концептуальні засади захисту прав людини при здійсненні досудового розслідування в умовах екстраординарних правових режимів - Ya. V. Stupnyk (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті досліджуються теоретичні та практичні аспекти забезпечення прав і свобод людини під час досудового розслідування в умовах правового режиму воєнного стану. Актуальність дослідження зумовлена безпрецедентними викликами, які постали перед правоохоронною та судовою системами України після повномасштабного вторгнення російської федерації у 2022 році. В умовах активних бойових дій, часткової окупації територій та функціонування державних інституцій в особливому режимі, проблематика забезпечення балансу між ефективністю кримінального переслідування та дотриманням основоположних прав і свобод набуває особливої гостроти.