JEZIK I STIL U PROZNOME STVARALAŠTVU SANJE PILIĆ - Sonja Jurić (Hum)
U radu je prikazano jezično i stilsko obilježje proznoga1 književnog stvaralaštva Sanje Pilić. Rad se sastoji iz triju dijelova u kojima su akribijski obrađeni stilemi u prozi spomenute književnice, a to su: izreke, frazemi, anglizmi, žargonizmi, neologizmi, nonsensnost te ironija, intertekstualnost, sintaktička lapidarnost, frazeološke modifikacije i rečenične parcelacije kao odlike stila. Pristupivši književnim djelima Sanje Pilić kao jezičnim umjetninama, analizirao se njezin osebujan stil koji odiše humorom, šaljivošću, duhovitošću i igrom riječi te su se obradila jezična i stilska svojstva njezinih odabranih pripovjednih djela. Pored analize i sinteze u radu su zastupljene metode definicije, deskripcije, naracije i klasifikacije kako bi se ostvario cilj ovoga rada, a to je istražiti uporabu jezika, stilskih figura i stilema kao odlika književno-umjetničkoga stvaranja Sanje Pilić.