Uwolnienie od długu poprzez upadłość konsumencką - Paweł Nowak (Finanse i Prawo Finansowe)
Cel artykułu. Celem artykułu jest ocena sytuacji prawnej dłużnika konsumenta z punktu widzenia osiągnięcia podstawowego celu postępowania upadłościowego jakim jest oddłużenie. Artykuł podejmuje kwestie, które powinien wziąć pod uwagę wnioskodawca konsument, aby ryzyko w postaci braku uwolnienia od długu się nie zmaterializowało.