Tres assajos d’aplicació de les tècniques Freinet a Mallorca per iniciativa del mestre Teodor Terrés Lladó entre 1933 i 1937 - Miquel Jaume i Campaner (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
El mestre Teodor Terrés Lladó va assajar l’aplicació de les tècniques Freinet en tres de les sis escoles públiques de Mallorca on va treballar. Va promoure la publicació de les revistes escolars Trabajo infantil a l’escola graduada d’Alaró (1933-34), Despertar a l’escola mixta de Can Pastilla (1934-1936) i Renacer a l’escola de nens de sa Casa Blanca (1937). L’anàlisi d’aquestes revistes i l’estudi dels documents inclosos en els expedients administratius i de depuració del mestre ens han permès obtenir una perspectiva àmplia i contextualitzada d’aquestes utilitzacions de la impremta a l’escola i del sentit de la pràctica de la pedagogia Freinet en aquestes tres experiències.