Трансформація інформаційних загроз у воєнні загрози державі - Левченко О.В.; Завада А.А. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглядається поняття та сутність інформаційних загроз безпеці держави. Визначено найбільш небезпечні інформаційні загрози для України за досвідом протистояння збройній агресії Російської Федерації (РФ). Показано, що через бурхливий процес інформатизації усіх сфер життя людини й держави в цілому, який триває й надалі, відбувається стрімке зростання рівня та значне розширення спектру інформаційних загроз. До того ж зростання рівня саме інформаційної небезпеки до певного критичного рівня призводить до актуалізації усіх загроз, включаючи їх перехід із потенційних до реальних. При цьому значна частина зовнішніх інформаційних загроз фактично є різновидом воєнних загроз, а ефективна протидія цим загрозам можлива лише за умови наявності у системі забезпечення воєнної безпеки держави дієвої системи забезпечення її інформаційної безпеки.