خلاقیت در رنگرزی مواد اولیه: رنگ‌بندی و تکمیل نخ‌های پرز پشمی فرش دستباف ایرانی با تحلیل SWOT - سید محمود طباطبایی هنزائی (مطالعات در دنیای رنگ)
فرش دستباف هنر- صنعتی است که مضامین طرح و نقشه، رنگ‌ها و ساختار منسوجی آن ضمن بیان هویت هنری و فرهنگ ایرانی، محصولی راهبردی اقتصادی در اشتغال‌زایی و ارزآوری نیز محسوب می‌شود. هدف این تحقیق درک نقاط قوت و فرصت‌های موجود در بکارگیری مواد رنگزا و شیوه رنگرزی مناسب و سبز در تهیه مواد اولیه، نقشه و ترکیب رنگی، و شناسایی نقاط ضعف و تهدیدهای موجود بواسطه کیفیت نامناسب ظاهر دیداری در تجارت فرش دستباف ایرانی و ارائه راهبردهایی خلاقانه جهت افزایش توان رقابتی، فروش و صادرات آن می باشد. از رویه فرآیند تحلیلی آنالیز ماتریس سوآت (SWOT) با راهبرد بیشینه‌نمودن قوت‌ها و فرصت‌ها، و حداقل نمودن ضعف‌ها و تهدیدها استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بوده که به روش دلفی در یک جامعه آماری 46 نفری از کارشناسان خبره و تولیدکننده مرتبط تکمیل و داده‌های آنها مورد تحلیل قرار گرفته شدند. نتایج حاکی از لزوم تبعیت از راهبرد محافظه کارانه حفظ و نگهداری از نقاط قوت و بهره گیری از فرصت ها برای توسعه تجارت این محصول در شرایط امروزی بازار می‌باشد. ازجمله راهبردهای خلاقانه توسعه این محصول ساخت نام تجاری و بهره‌گیری از دانش بازاریابی جدید و تجارت الکترونیکی با نکات کلیدی محصول سبز و البته ضمانت ابعاد کیفیت ظاهری و طول عمر آن می باشد.