ЕФЕКТИВНІСТЬ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ГАРАНТІЙ В СИСТЕМІ КОРПОРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Володимир Лич; Катерина Середюк (Економіка та суспільство)
У статті досліджено ефективність організаційно-економічного механізму забезпечення соціальних гарантій у системі корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) будівельних підприємств України. Проаналізовано сучасний стан забезпечення соціальних гарантій на будівельних підприємствах України. Виокремлено ключові проблеми, зокрема обмежені фінансові ресурси, нерівномірний рівень впровадження КСВ серед компаній різного розміру, а також недостатній рівень державного стимулювання корпоративної соціальної відповідальності. Запропоновано рекомендації для підвищення організаційно-ефективності економічного механізму соціальних гарантій. Зокрема, наголошено на необхідності впровадження пільгових податкових умов для підприємств, що активно впроваджують КСВ-ініціативи; розробки стратегій корпоративної відповідальності, інтегрованих у бізнес-плани компаній; посилення ролі профспілок та інших інститутів громадянського суспільства у контролі за дотриманням соціальних гарантій.