Алгоритм прогнозування курсу криптовалюти з урахуванням впливу ранжованої групи експертів в соціальних мережах - О. Гавриленко; М. Мягкий (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
В даній роботі представлено алгоритм для вивчення рівня впливу дописів ранжованої групи експертів в соціальних мережах на курс криптовалюти. В якості вхідних даних використовувалися перелік експертів, рівень впливу яких буде досліджуватися, інтервал часу дослідження, кількість дописів, що зробив кожен з розглянутих експертів за вказаний період часу, а також реальні курси криптовалют за відповідний період. В якості експертів обиралися відомі особистості, які є як обізнаними в галузі фінансів в цілому та криптовалют зокрема, або діяльність яких так чи інакше пов’язана з певною криптовалютою. Для кожного з експертів прогнозування курсів криптовалюти в обраний період часу проводиться за допомогою алгоритму АУДСМ. Отримані значення прогнозів є показниками в моделі, яка побудована за допомогою методу лінійної зваженої згортки. Рівень впливовості дописів в соціальній мережі експерта визначається за допомогою формул повної ймовірності та Байєса. Для контролю точності прогнозів обчислюється відносна середня похибка. Рекомендації щодо фінансових операцій з криптовалютою формуються за допомогою введення критичного значення курсу та обчислення середнього арифметичного курсів криптовалюти за вказаний період часу.