РОМАН ВЛАДИСЛАВА БАХРЕВСЬКОГО «ЛЮБА УКРАИНА. ДОЛГИЙ ПУТЬ К СЕБЕ» В КОНТЕКСТІ ТВОРІВ ПРО ХМЕЛЬНИЧЧИНУ - Ludmyla Ivanivna Romashchenko (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті розглядається роман В. Бахревського «Люба Украина. Долгий путь к себе» в контексті творів українських, російських та польських письменників (І. Ле, П. Загребельного, Л. Костенко, Ю. Мушкетика, Г. Колісника, О. Рогової, Б. Залеського, Г. Сенкевича, Т. Т. Єжа та ін.). Детально аналізується образна система твору, особливості хронотопу, функції ретроспекції й антиципації, фольклоризм і документалізм роману, його гуманістичний пафос.