Показники цитокінів та біомаркерів запалення у хворих на перитонеальний сепсис із різним ступенем тяжкости - О. В. Плитка (Львівський клінічний вісник)
Вступ. Важливу роль у постановці діагнозу «сепсис» відіграють біомаркери запалення: С-реактивний білок (С-РБ) і прокальцитонін, показники яких суттєво зростають за наявности цієї патології.