Die Gebruike· en Beloningsbenadering - Thomas Oosthuizen (Communicare)
Die chronologiese verloop van wetenskaplike perspektiewe oor die aard van die kommunikasieproses verleen prominensie aan die gebruike- en beloningsbenadering. Van die aanvanklike veronderstellings aangaande die mag van die massamedia Is gevorder tot die erkenning van die aktiewe Jol van die bestemming en beperkings op die mag van die media. In hierdie artikel word 'n oorsig gegee van die onstaan sowel as problematiek van die gebruike- en belon- Ingsbenadering in die Kommunikasiekun- de. Die bydrae van hierdie teorie vir me dlanavorsing word beklemtoon.