رابطه مواجهه با وقایع آسیب زا و رفتارهای پرخطر جنسی مربوط به HIV در مردان مصرف کننده مواد - سوده شادکام; جواد ملازاده; عبدالعزیز افلاک سیر (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: در سال های اخیر مواجهه با وقایع آسیب زا به عنوان یکی از عوامل موثر و تعیین کننده در گرایش افراد به ویژه بزرگسالان جوان به رفتارهای پرخطر معرفی شده اند و از آنجا که رفتارهای پر خطر جنسی جزء رفتارهای پر خطری هستند که می توانند آسیب های جبران ناپذیری برای فرد و جامعه به همراه داشته باشند، مطالعه متغیرهای تعیین کننده و مرتبط با آنها حائز اهمیت می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه رفتارهای پر خطر جنسی مربوط به HIV ومواجهه با وقایع آسیب زا در مبتلایان به مصرف مواد می باشد.مواد و روش ها: این پژوهش از نوع مقطعی- همبستگی بود و بر روی 200 نفر از مبتلایان به مصرف مواد انجام شد. این افراد به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در شیراز مراجعه می کردند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه رفتارهای پر خطر مربوط به HIV (HIV Risk Behavior Scale) و چک لیست وقایع زندگی(Life Events Checklist) بود. داده ها با استفاده از روش رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام تحلیل شد.یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد کلیه‌ی ابعاد مواجهه با واقعه آسیب زا با رفتارهای پرخطر جنسی رابطه مثبت معنا‌داری دارند(01/0 P