Kurtboğazı Baraj Gölünün Mavi-Yeşil Alg Cyanobacteria Biyomasının Tahminine Yönelik Modeller - Nilsun Demır; Serap Pulatsu; Handan Çamdeviren (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada, Kurtboğ az ı baraj gölünün yaz aylar ı ndaki mavi-yeşil alg biyomas ı n ı n tahminine yönelik iki çoklu regresyon modeli oluşturulmuştur. Alg biyomas ı ; toplam mavi-yeşil alg biyomas ı , oransal mavi-ye şil alg biyomas ı ve mavi-yeşil alg indeksi olarak hesaplanm ışt ı r. Modellerde, toplam fosfor, toplam inorganik azot ve Secchi derinli ği bağı ms ı z değiş ken olarak kullan ı lm ışt ı r. Toplam mavi-yeş il alg biyomas ı ve mavi-ye şil alg indeksi modellerine ait isabet dereceleri R' s ı ras ı yla %92 ve %74 olarak bulunmuştur.