JEANAS FRANCOIS LYOTARD'AS: MOKSLO VAIDMUO POSTMODERNIOJE VISUOMENĖJE - Aldis Gedutis (Problemos)
Straipsnyje nagrinėjamas J.-F. Lyotard'o požiūris į mokslo bei politikos sąsajas bei mokslo daromą įtaką socialiniam gyvenimui; siekiama išsiaiškinti, kuo modernusis mokslas, anot Lyotard'o, gali būti pavojingas socialiniam gyvenimui; taip pat aptariama Lyotard'o siūloma alternatyvi postmoderniojo mokslo bei jo sociopolitinio vaidmens sampratos versija; galiausiai Lyotard'o nuostatos apie socialinį mokslo vaidmenį lyginamos su Habermaso pozicija. Prasminiai žodžiai:Lyotard'as, Habermasas, mokslas, politika, performatyvumas, paralogija, konsensusas, metanaratyvai.