Способи і тактичні прийоми застосування безпілотних авіаційних комплексів першого класу - А. П. Бабич; В. М. Кривонос; С. О. Кібіткін (Системи озброєння і військова техніка)
Визначаються і обґрунтовуються способи і тактичні прийоми застосування безпілотних авіаційних комплексів першого класу на основі аналізу досвіду сучасних збройних конфліктів та з урахуванням досвіду ведення бойових дій на території України. Розробляються рекомендації органам управління військових формувань тактичного рівня, які безпосередньо ведуть бойові дії, щодо вибору способів та тактичних прийомів застосування екіпажів (підрозділів) безпілотних авіаційних комплексів в залежності від ситуації, що склалася або прогнозується. Визначається роль і місце повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами в системі повітряної розвідки “космічні засоби розвідки – пілотована авіація – безпілотна авіація” та аналізуються її особливості. Досліджуються можливості трансформації відомих способів бойових дій пілотованої авіації в умовах виконання завдань безпілотними літальними апаратами першого класу при сучасному стані середовища збройних конфліктів і війн. Аналізуються можливі сценарії дій сторін збройного протистояння, обґрунтовуються пріоритетні завдання повітряної розвідки за сценаріями, оцінюються можливості щодо виконання завдань безпілотними авіаційними комплексами першого класу, які стоять на озброєнні Збройних Сил України. Розробляються рекомендації щодо розподілу повноважень між командирами військових формувань і командирами екіпажів безпілотних авіаційних комплексів при плануванні застосування комплексів. Визначаються умови, за яких безпілотні авіаційні комплекси першого класу можуть виконувати завдання вогневого ураження об’єктів противника в тактичній глибині.