Particularismes i populismes als països de llengua catalana - Emili Boix (Arxius de Ciències Socials)
L’article analitza breument l’ampla varietat de conceptes de populisme en la política actual. Aquesta anàlisi intenta mostrar com el populisme ha donat suport als particularismes lingüístics a València i a Mallorca. Aquests particularismes ( anomenats blaverisme a València, i gonellisme a mallorca) no reconeixen la unitat de la comunitat lingüística catalana, i per tant amenacen la recuperació social (normalització) de la llengua catalana.