مروری بر چسب‌ها و نقش در حال تحول آنها در صنعت - زهرا رحمانی; بهزاد شیرکوند هداوند (مطالعات در دنیای رنگ)
چسب‌ها به عنوان مواد اتصال‌دهنده‌ای که امکان پیوند سطوح مختلف را فراهم می‌کنند، نقش بسیار مهمی در صنایع مختلف ایفا می‌کنند. این مقاله مروری به بررسی انواع چسب‌ها، ترکیبات شیمیایی آن‌ها، سازوکارهای چسبندگی و کاربردهای مختلف آن‌ها می‌پردازد. چسب‌ها بر اساس ترکیب شیمیایی خود به دسته‌های مختلفی نظیر چسب‌های طبیعی، مصنوعی، اپوکسی، سیلیکونی و غیره تقسیم می‌شوند. سازوکارهای چسبندگی شامل پیوندهای شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی است که هر کدام با توجه به نوع چسب و سطح مورد استفاده، عملکرد متفاوتی دارند. کاربردهای چسب‌ها از صنایع خودروسازی و هوافضا گرفته تا پزشکی و الکترونیک گسترده است. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های مهم چسب‌ها پرداخته شده است. همچنین، چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو در توسعه چسب‌های جدید با کارایی بالاتر و تأثیرات محیطی کمتر نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، پیشرفت‌های اخیر در تحقیق و توسعه چسب‌ها، شامل استفاده از نانوذرات و فناوری‌های پیشرفته برای بهبود عملکرد و سازگاری با محیط زیست، مورد بحث قرار می‌گیرد.