Sabers de dones, sabers per a les dones. De l’oralitat a l’escriptura: La Tròtula en català i les Flors del tresor de beutat - Glòria Sabaté; Lourdes Soriano Robles (Ítaca)
En aquest article les autores repassen les característiques dels textos mèdics dirigits a la cura del cos de la dona transmesos en tres compilacions mèdiques de caràcter pràctic i vinculats a l’exercici de la medicina en ambients extraacadèmics: la Tròtula de mestre Joan (BNE MSS/3356), el Tresor de beutat (UB CRAI Reserva ms. 68) i les Flors del tresor o Flos de veritat (BNC Ms. 864). Entre els folis d’aquestes miscel·lànies complexes farcides de diversos textos, alguns d’higienicopràctics per a la cura de persones i animals i d’altres útils per a un regiment domèstic adequat, es dilueix la veu d’una autoritat femenina que transmetia oralment els remeis higiènics i curatius de dona a dona. S’editen les vuit receptes que hom copià aprofitant folis en blanc del manuscrit 864 en el segle XVI.