КАТЕГОРІЯ «ІНФОРМАЦІЙНА ЕКОНОМІКА» В СИСТЕМІ ЗНАНЬ ПРОГНОЗУВАННЯ ТА СЦЕНАРУВАННЯ РОЗВИТКУ МІСТ - Віктор Мартінович (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено дослідженню поняття «інформаційна економіка» в системі знань прогнозування та сценарування розвитку міст. Визнано та доведено, що наступила цифрова епоха з цілісним баченням змін в усьому різноманітті та наповнені управлінських практик з залученням новітніх знань, інновацій та формуванням інформаційної економіки. Наведено трактування терміну «інформаційна економіка», його особливості та методологічні надбання в перспективах впровадження в технологіях прогнозування та сценарування з точки зору різних науковців та інституцій. Сформовано низку принципів залучення категорії «інформаційна економіка» в практичну діяльність регіонального менеджменту з позиції покращення процесу планування та прогнозування, моделювання та сценарування розвитку міст України. Визначено значення категорії «інформаційна економіка» в системі знань менеджменту і особливо прогнозування та сценарування розвитку міст в різних напрямах.