Вплив поверхні на кінетичні параметри тонких плівок сполук АIVВVI в рамках моделі Петріца - D. M. Freik; B. S. Dzundza; Yu. V. Klanichka; V. V. Bachuk; Ya. S. Yavorsky (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Наведено аналіз електричних схем-аналогів для визначення кінетичних параметрів поверхонь міжфазних меж і об'єму тонких плівок у рамках двошарової моделі Петріца. Досліджено електричні властивості приповерхневих шарів для свіжовирощених, відпалених у вакуумі та атмосфері кисню, а також при тривалій витримці на повітрі тонких плівок халькогенідів свинцю. Отримані результати пояснено на основі фізико-хімічних процесів, пов'язаних з фракціюванням наважки, ревипаровуванням халькогену та акцепторним впливом кисню.