ARZULARI TERBİYE ETMEDE NEBEVÎ YÖNTEM - فاتن عبد الرّحيم صالح الجغل (İslami İlimler Dergisi)
Bu araştırma,“Arzuları Terbiye Etmede Nebevî Yöntem” konusunu işlemiştir. Bunda, arzu konusuile ilgili, “kadın sevme arzusu”, “evlâd sevme arzusu” ve “mal sevme arzusu”olmak üzere üç çeşide ait hadisler toplanmıştır. Bu hadîsler tahrîc edilmiştir.Hadîsler metin incelemesine tabi tutulmuş ve açıklamaları yapılmıştır. Sonra,insan ihtiyaçlarını karşılamak ve Allâh rızâsını kazanmak için bu hadîsleregöre davranmada, Nebî, sallâllâhu ‘aleyhi ve sellem’in yönteminin ne olduğuortaya konulmuştur.