M. EMİN ALTINIŞIK, Türk Halk Bilimi Araştırmalarında Cönkler (Biçim ve İçerik). Ankara: Fenomen Yayıncılık, 2023, ISBN: 978-625-6470-35-4, 231 sayfa. - Şerife Aslan (Culture and Civilization)
M. Emin ALTINIŞIK'ın Türk Halk Bilimi Araştırmalarında Cönkler (Biçim ve İçerik) adlı eserinin incelendiği bu yazıda, eserin detaylı incelemesi yapılmıştır. İncelenen kitabın genel hatlarıyla ilgili malumatlar verilmiştir. Eserdeki her bölüm etraflıca incelenmiş ve ilgili bölümde hangi hususların ele alındığı en öz haliyle araştırmacıların hizmetine sunulmuştur.