Neznámá funkce jednoho nálezového celku na Drábských světničkách - kostel, kaple nebo modlitebna - Lucie Kursová (Archaeologia Historica)
Práce hledá funkci nálezového celku označovaného jako kaple na Drábských světničkách (okr. Mladá Boleslav). Předkládá model nálezového celku jako jediné kaple vysekané v pískovcovém podloží na českém území, založené po první třetině 15. století.