تأثیر هوش مصنوعی بر بهبود اثربخشی سیستم‌های اطلاعات حسابداری (مورد مطالعه: شهرداری‌های استان تهران) - یگانه اسکندرزاده; پیام سلیمی; حمید حقیقت (حسابداری و بودجه‌ریزی بخش عمومی)
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر هوش‌مصنوعی در بهبود اثربخشی سیستم‌های اطلاعات حسابداری (مورد مطالعه: شهرداری‌های استان تهران) است. روش‌ تحقیق این پژوهش از نوع کمی بوده و داده‌ها با استفاده از رویکرد میدانی، از طریق پرسشنامه‌ جمع‌آوری شده است. همچنین پایایی پرسشنامه طبق آزمون آلفا کرونباخ مورد سنجش قرار گرفته و معتبر شناخته شد. پرسشنامه در شهرداری های مناطق ۲۲ گانه استان تهران در سال ۱۴۰۳ توزیع شده و ۲۵۰ پرسش‌نامه معتبر دریافت شد. همچنین داده‌ها با استفاده از نرم افزار۲۶ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای آزمون فرضیه‌ها از روش رگرسیون و آمار استنباطی استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که هوش‌مصنوعی با بهبود دقت و سرعت پردازش داده‌ها، کارایی سیستم‌های اطلاعات حسابداری را به طور معنی داری افزایش می‌دهد و با اتوماسیون وظایف تکراری، تمرکز بر اهداف استراتژیک را تسهیل می‌کند. این فناوری همچنین با کاهش معنی دار خطاهای انسانی، داده‌های صحیح و دقیقی را به موقع در اختیار حسابرسان قرار می‌دهد.