Метод оцінки пропускної здатності в інформаційно-телекомунікаційній мережі Повітряних Сил Збройних Сил України при організації передачі даних - Яворський М.В.; Голубничий Д.Ю.; Овчінніков С.В.; Колесник С.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті проаналізовані критерії пропускної здатності телекомунікаційної мережі. На основі критеріїв обрано оптимальний метод оцінки пропускної здатності каналу, який передбачає використання хостами опції “часові мітки” для більш точного вимірювання значення round-trip time. Отримані результати доцільно використовувати при оцінювання ефективності передачі даних в інформаційно-телекомунікаційній мережі Повітряних Сил Збройних Сил України. Обґрунтований критерій вибору мережевого протоколу інформаційно-телекомунікаційних мереж, що залежить від сумарного часу обробки інформаційних повідомлень на фіксованому часовому інтервалі при обмеженнях на час доставки та на доступну пропускну спроможність мережі