ОБҐРУНТУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ЛОКАЛЬНИХ ПІДСИСТЕМ ІННОВАЦІЙНОЇ МОЖЛИВОСТІ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Євген Забашта (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено дослідженню інноваційних можливостей металургійних підприємств. Повноцінна участь металургійних підприємств в конкурентній боротьбі на внутрішньому і зовнішньому ринках неможливо без посилення інноваційної складової їхньої діяльності. Питання розвитку технологічної бази на сучасному етапі нестабільного зовнішнього середовища є досить актуальним, позитивне вирішення цього питання дозволить вийти на якісно новий рівень розвитку металургійного комплексу України. Дослідження впливу структурних складових на інноваційні можливості здійснено на прикладі шести провідних металургійних підприємств, серед яких: ПрАТ "Металургійний комбінат «АЗОВСТАЛЬ»; ПрАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ»; ПАТ «Дніпропетровський металургійний комбінат»; ПрАТ «Дніпропетровський металургійний завод»; ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ МЕТАЛУРГІНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»; ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча».