ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMANIN YÖNETİMİ ARAŞTIRMASI - M. Şerif Şimşek; Adnan Çelik; Tahir Akgemci; Tamara Fettahlıoğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı, gerek özel işletme, gerekse kamu kuruluşlarıaçısından yabancılaşmaya yol açan örgütsel ve çevresel etmenlerin saptanmasıve bunların önlenmesi, çözümlenmesi veya işlevsel hale getirilmesinde kullanılabilecek başlıca yöntemlerin belirlenmesidir. Çalışma teorik yapıve araştırma kısmıolmak üzere temelde iki ayrıboyutta ele alınmıştır. Teorik boyutta yabancılaşma kavramı, kapsamıve temel boyutları, örgütlerde yabancılaşma ve örgütlerde yabancılaşmanın yönetimi konularıele alınmıştır. Örgütlerde yabancılaşmanın yönetimi araştırmasıbaşlığında ise araştırma sonuçlarıve bunların değerlendirilmesine yer verilmiştir. Çalışma, nihayet, yabancılaşmaya yol açan hususlar ve bunların işlevsel olarak yönetilmesine ilişkin önerilerin sıralanmasıile sonuçlandırılmıştır.