ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМСТВА ЧЕРЕЗ ЕФЕКТИВНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ - Олена Круковська (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена формуванню конкурентоспроможності готельно-ресторанного підприємства через ефективний менеджмент. Результати дослідження встановили, що у 2024 році відбувається стабілізація ситуації в готельно-ресторанній сфері України завдяки зростанню внутрішнього туризму та адаптації підприємств до нових умов ринку. Західні області України демонструють високий рівень завантаженості готелів, що вказує на значний потенціал для регіонального розвитку. На сьогодні методи управління у багатьох підприємствах готельно-ресторанної галузі залишаються недостатньо інноваційними та гнучкими, що знижує їхню здатність адаптуватися до швидких змін ринкових умов. Конкурентоспроможність готельно-ресторанних підприємств значною мірою залежить від впровадження таких сучасних підходів до управління, які дозволяють точно оцінювати ринкові позиції та визначати перспективи розвитку.