Gjester i forkledning<subtitle>Mellomkrigstidens tyske spioner i aksjon</subtitle> - Kristoffer Østnes (Heimen)
Sammendrag Den pågående malmmangelen i mellomkrigsårene skulle endre tyske myndigheters syn på Norge og Narvik som et land og en by som var uten særlig militær interesse for det sentrale Europa. Truslene fra land i øst og vest angående tyskernes tilgang på malm medførte etablering av flere tyske spionnettverk i nord. Artikkelen tar for seg Abwehrs spionvirksomhet og deres etterretningsoppdrag med deres strategiske tilstedeværelse i Narvik.