بررسی تطبیقی مضامین مشترک رمانتیک در هشت کتاب سهراب سپهری و گزیدﺓ اشعار ویلیام وردزورث - زهره رامین; محمد جواد بختیاری (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
ادبیات تطبیقی از شاخه‌های مهم ادبیات در دنیای امروزی است که می‌توانگفت سابقه‌ای به نسبت طولانی دارد. مطالعة تطبیقی آثار نویسندگان و شاعران در میانفرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف می‌تواند نقش راه‌گشایی در بررسی تأثیر عقاید و افکارفرهنگ‌های گوناگون بر یکدیگر داشته باشد. سهراب سپهری از شاعران برجستة معاصر ایرانو ویلیام وردزورث که در زمره پایه‌گذاران شعر رمانتیک در انگلستان بود، در اینبررسی تطبیقی واکاوی شده‌اند. به‌کارگیری برخی از اصول رمانتیسم یکی از وجوه مشترکشعری سهراب سپهری و ویلیام وردزورث است. این پژوهش بر چند فرضیة بنیادین مکتبرمانتیک استوار است: ١- نوستالژی طبیعت و کودکی ٢- توجه به فضاهای مبهم و ناشناختهو حضور مرگ ٣- انسان‌گرایی، فردیت و خویشتن‌نگری و پدیداری مفهوم پیامبر- شاعر ٤-علاقه به زادگاه. دستاورد علمی این پژوهش نشانگر این آنست که مجموعة عوامل یاد شدهپیرامون مبانی مکتب رمانتیک، به صورتی بارز در آثار این دو شاعر بازتاب یافته است،بنابرین می‌توان اشعار سپهری را نیز در ردیف اشعار وردزورث، و ایشان را شعرایرمانتیک بسیار نزدیک به هم به شمار آورد.