Вплив методики Леся Курбаса на манеру виконання акторів харківської школи - V. S. Horielova (Культура України)
Обґрунтовано вплив творчої методики Леся Курбаса на виконавську манеру акторів харківської школи Є. Бондаренка, П. Куманченко, Л. Тарабаринова та ін. Досліджено кореляцію авторської методики режисера з акторськими рішеннями в роботі над створенням кінообразів вищеназваних митців. Виявлено, що Є. Бондаренко, П. Куманченко, Л. Тарабаринов та ін. у своїй акторській інтерпретації кінообразів керуються «законами» курбасівської методики, що засвідчує спадкоємність традицій, які водночас є однією зі складових харківської акторської школи, що дозволяє вважати саму школу самодостатнім мистецьким явищем. Вивчення та аналіз акторської манери гри може стати цінним досвідом при укладанні спеціальних курсів та посібників для студентів вищих навчальних закладів, для виявлення самобутніх методів у виконавському мистецтві.