Od Redakcji - Paweł Churski (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa pracowników naszego wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu monografię „Zróżnicowanie postaw społecznych uczniów i nauczycieli z województwa wielkopolskiego w czasie pandemii COVID-19” przygotowaną przez Emilię Bogacką, Jana Haukego, Annę Tobolską i Justynę Weltrowską i wydaną w tomie 92. serii Studia i Prace z Geografii. Autorzy monografii skoncentrowali się na szkolnictwie podstawowym i średnim, dokonując analizy postaw społecznych wśród uczniów oraz nauczycieli, a także dyrekcji placówek szkolnych wobec nowych wyzwań w okresie pandemii, związanych ze zmianą dotychczasowego sposobu nauczania na formę zdalną.