Ретроспективний аналіз соціально-педагогічних досліджень інформатичної підготовки майбутніх перекладачів - Євген Долинський (Педагогічний дискурс)
Актуальність статті зумовлена сучасною потребою інформаційного суспільства в підготовці інформативно компетентних фахівців, зокрема в галузі перекладу. У статті розглянуто наукові, соціально-педагогічні погляди на формування інформатичної компетентності майбутніх перекладачів у вищих навчальних закладах. Досліджується проблема використання інформаційних технологій у навчанні. Розглядаються різні підходи і концепції навчання перекладу. Аналізується необхідність підготовки майбутніх перекладачів з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у системі професійної освіти, зокрема формування їх інформатичної компетентності.