Description des clavicornes nouveaux de la République Argentine - A. Grouvelle (Revista del Museo de La Plata)
NITIDUI.IDAE TELOCONUS n. gen. Caput oculis haud maximis, tota capitis latera haud occupantibus: epistomo porrecto; sulcis antennalibus breribus, convergentibus ; labro modice producto, integro; mandibulis ápice simpltcibus. Elytra elongata, striata. Abdomen conicum, sat late marginatum, 3º segmento in máxima parte et duobus ultimis expositis; 2o quam aliis breviore, Iº et 3o subaequalibus quam, 4° paulo longioribus, 5° quam aliis multo longiore. Nouveau genre voisin comme aspect général des Gonioryetus Sharp. Teloconus mirificus n. sp. Suboblongus, postice valde acuminatus, fere quinquies longior quam in máxima latitudine latior, modice convexus, nitidus, abdomine praecipue ad apicem tenuiter flavo-pubescens, rufo testaceus; elytris extra late regionem scutellarem nigris. Antennae aliquid elongatae; clava oblonga, 1º articulo quam 2º longiore, 3o quam praecedentibus angustiore. Caput transversum, antice truncatum, subdense punctatum, inter antennarum bases transversim impressum et bipunctatum; fronte epistomoque sat convexis, hoc antice inflexo;  oculis antennarum basin fere attingentibus; temporibus retrorsum convergentibus.