Logaritamska spirala - Karmen Rabar; Milena Sošić (Zbornik Radova)
U ovom radu detaljnije se proučavaju svojstva logaritamske spirale zadane u polarnom sustavu te je stoga u uvodu najprije ukratko objašnjen polarni sustav. U središnjem dijelu rada obrazloženo je svojstvo logaritamske spirale koja sve svoje radijalne zrake siječe pod istim konstantnim kutom. Također, objašnjena je prirodna jednadžba logaritamske spirale i izvedena njezina jednadžba. Naglašen je odnos zakrivljenosti i polumjera kružnice zakrivljenosti u svakoj točki logaritamske spirale s motivacijom definiranja i izvođenja parametarskih jednadžbi evolute logaritamske spirale. Dokazano je da logaritamska spirala i njezina evoluta imaju jednaku prirodnu jednadžbu.